Vliegvakantie Bulgarije

Vliegvakantie Bulgarije

Elke toerist die Bulgarije op vakantie is krijgt vaak te horen `Priatno mi e!`. Dit staat voor `Leuk u te ontmoeten`. Bulgaren staan bekend om hun vriendelijkheid, gastvrijheid en gemoedelijkheid. Het land ligt ten zuiden van de Donau en in het oosten van de Balkan. Het telt ongeveer 7,3 miljoen inwoners. Bulgarije is overwegend orthodox en de rest is Islamiet. Er zijn nog heel veel kloosters te bewonderen, de meesten echter worden niet meer bewoond. Ze kunnen nog wel bezichtigd worden, zeker de moeite waard! Het land is verdeeld in 28 rayons en alleen de nationale hoofdstad Sofia vormt een eigen district. Sofia is de grootste stad met 1,2 miljoen inwoners. Het ligt in het westen aan rivier de Iskar, aan de voet van het Vitosjagebergte. In Sofia ligt de enige nationale luchthaven van Bulgarije. Ga eens naar Bulgarije, laat je verrassen, pak een vliegvakantie en profiteer nu!

Advertenties van onze partners

Klimaat Bulgarije

Het land kent overwegend een landklimaat. Warme zomers en relatief koude winters. Het klimaat wordt beïnvloed door de Zwarte Zee en het Balkangebergte. Het gebied rond de Zwarte Zee is echt toeristisch te noemen. Nog niet zo bekend misschien maar wel een aanrader! De wintersport! Van december tot mei. Vergeleken met andere wintersportlanden is Bulgarije lekker rustig. En ook dit kan met een vliegvakantie.

De moeite waard

Om eens een land te bezoeken dat nog niet echt overlopen wordt door toeristen dan is Bulgarije de ideale bestemming. Het land is sterk in opkomst na de val van het communisme. Boek een vliegvakantie en profiteer van de lage prijs. Geniet van de geweldige mooie flora en fauna. Het Balkan gebergte is bebost met wilde kastanjes, iepen, beuken en essen. In de zuidelijke bergstreken zijn imposante naaldbossen. Onbekend is het dat Bulgarije ongeveer 350 vogelsoorten telt. Ongeveer de helft komt vooral voor rond het prachtige Srebarnameer. Ook komen er veel moerassen voor in het binnenland met veel zoetwaterschildpadden. Bulgarije heeft drie nationale parken. Breng er eens een bezoek aan. Er kan gekozen worden uit het Pirin national park, Rila national park en het Central Balkan national park. Sofia staat erg bekend om de thermische bronnen maar ook om de mineraalbronnen.

Goed om te weten

De munteenheid is de Lev en is ongeveer een halve euro waard. In de grotere steden is het mogelijk geld te pinnen. Geld wisselen kan bij de wisselkantoren. De opbrengst kan echter per kantoor verschillen. Wissel niet om in hotels want daar krijg je nog minder! Om Bulgarije te vereren met een bezoek is geen visum nodig. Er zijn ook geen verplichte vaccinaties maar worden wel aanbevolen. Vraag uw huisarts, GGD of zorgverzekeraar.

Vakantieland Bulgarije

Bulgarije is een vakantieland in opkomst. Daar spelen de reisorganisaties handig op in. Bent u voor de vakantie op zoek naar een vakantievilla Bulgarije? Laat een partner van ons u verder helpen. Een vliegvakantie boeken is daarom zo voordelig! De prijzen zijn relatief laag maar stijgen in snel tempo. Breng de vakantie eens in Bulgarije door. Geniet van alles wat het land te bieden heeft. Er is heel veel te ontdekken. Doe dit voordat Bulgarije overspoeld wordt door de massa. 

Offerte vliegvakantie Bulgarije? Klik hier