Vliegvakantie Cyprus

Vliegvakantie Cyprus

Cyprus is gelegen in de Middellandse Zee, zo’n 70 kilometer ten zuiden van de Turkse kustlijn. Het is in feite een Aziatisch eiland, maar vanwege de culturele overeenkomsten die het met Europa vertoond, wordt het meestal tot Europa gerekend. Het noordelijke gedeelte van Cyprus wordt sinds 1974 bezet door Turkije. Turkije is echter het enige land dat Noord-Cyprus als zelfstandige staat accepteert.

Advertenties van onze partners

Volgens Griekse legendes is Cyprus de geboorteplaats van Aphrodite, de godin die liefde, seksualiteit, vruchtbaarheid en schoonheid symboliseert. De Rots van Aphrodite, waar de godin uit de golven van de zee zou zijn gerezen, ligt op ongeveer 25 kilometer ten oosten van de stad Paphos. Cyprus wordt door de lokale bevolking dan ook wel het eiland van Aphrodite genoemd.

Cyprus is het droogste en warmste eiland in de Middellandse zee. Zelfs in januari ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 4 en 8 graden. Het eiland is dus bij uitstek geschikt voor een heerlijke zonvakantie! Maar er is veel meer te beleven tijdens een vliegvakantie Cyprus. Landinwaarts bevindt zich het schitterende Troodosgebergte, waarvan de toppen bijna twee kilometer boven de zeespiegel uittorenen. Het eiland beschikt over vele leuke stadjes met tal van uitgaansgelegenheden (met name in Ayia Napa, dat ook wel ‘het nieuwe Ibiza’ wordt genoemd) en restaurantjes waar u kunt genieten van de Cypriotische keuken. De hoofdstad van het eiland is Nicosia. De stad wordt in tweeën gesplitst door de Groene Lijn, die het Turkse noorden en het Griekse zuiden van elkaar scheidt. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vliegvakantie Cyprus. Er zijn talloze bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de archeologische site Choirokoitia (een van de oudste steden ter wereld!), de Rots van Aphrodite, het Kykkosklooster en de vele Romeinse ruines in de havenstad Paphos.

Offerte vliegvakantie Cyprus? Klik hier