Vliegvakantie Egypte

Vliegvakantie Egypte

Sabah al-kheir! Goedemorgen! Geen land ter wereld kent zo`n rijke geschiedenis als Egypte. Wanneer over dit land wordt gesproken dan bedoelt men vaak het Oude Egypte, de tijd van de farao`s, piramides en sfinxen. Met het huidige Egypte wordt de Arabische Republiek Egypte bedoeld. Door de jaarlijkse overstromingen van de Nijl had, en heeft, dit land nog altijd vruchtbare grond. Het Suezkanaal maakt het land erg belangrijk in strategisch opzicht. De meeste Egyptenaren wonen in de Nijl vallei. De Nijl is de langste rivier van de wereld! De spreektaal is het Egyptisch Arabisch maar in de toeristenplaatsen wordt ook Frans en of Engels gesproken.

Advertenties van onze partners

Egypte is zeker met een vliegvakantie nog aantrekkelijker want men krijgt dezelfde topvakantie voor beduidend minder geld. Aan de Rode Zee ligt de bekendste badplaats Sharm el- Sheikh en is de ideale gelegenheid voor elk type toerist. De een gaat de aparte cafeetjes ontdekken, de ander duikt in een zwembad of gaat de piramides bekijken. Deze badplaats is er uiteraard ook voor de zon-zee en strandaanbidder. Het nachtleven bruist van alle kanten en geeft onvergetelijk plezier aan jong en oud.

Vliegvakantie Cairo

Boek een vliegvakantie naar deze schitterende wereldstad! Cairo (of Kairo) is de grootste stad van het Midden-Oosten en van Afrika. Er wonen maar liefst ruim 17 miljoen mensen. De stad bevindt zich aan de oost oever van de Nijl in het noordelijk gedeelte van Egypte. Caïro stamt uit 969 en is gesticht door de Fatimiden. Vanaf 1258 is het de belangrijkste intellectuele en culturele stad van het hele Midden-Oosten. Halfweg de 19de eeuw werd het Suezkanaal gegraven. Daardoor werd de stad wereldwijd bekend en vanaf die tijd begon het zakenleven en het toerisme te groeien. Bezoek tijdens uw vliegvakantie eens de Piramide van Cheops of de Piramide van Chefren. Natuurlijk mag een bezoekniet ontbreken aan een van de vele moskeeen. `Cairo International Airport` ligt vlakbij de stad.

Scala aan mogelijkheden

Natuurlijk, na een jaar van inspanning is luieren in de zon grandioos. Men kan ook lekker genieten van een drankje aan het rand van het zwembad in Hurghada, Sharm el-Sheikh, Dahab of Marsa Ala. Voor de actieve toerist die met zijn vliegvakantie naar dit geweldige land is gekomen zijn er heel veel mogelijkheden. Tempels bezoeken en rondreizen maken. Ook bestaat de mogelijkheid een tocht te maken op een kameel in de woestijn. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om aangenaam te ontspannen. Een bezoek meer dan waard is Edfu. Daar staat de grootste tempel ooit gebouwd of breng eens een bezoek aan het liggende kalkstenen beeld van Ramses II. Een `must` is het bekijken van de Piramiden van Gireh. Deze zijn zo bijzonder, beroemd en ook zo geheimzinnig dat ze omschreven worden als een van de `Zeven Wereldwonderen`. Duiken in de Rode Zee is een ware belevenis want weinig landen zijn boven, evenals onder water, zo indrukwekkend. Neem een duik in het kristalheldere water en geniet van het kleurrijke oraal, tropische vissoorten en oude scheepswrakken.

Een reis over de Nijl met een cruiseschip is om nooit meer te vergeten. Er wordt genoten van prima eten, drinken en amusement maar bovenal van de adembenemende uitzichten vanaf het dek. Het is in Egypte droog en zeer warm. Temperaturen van 40 tot 50 graden zijn geen uitzondering! Langs de Middellandse Zee is het veel aangenamer, zo`n 33 graden. Voordat er vertrokken wordt voor een vliegvakantie moet het paspoort na vertrek uit Egypte nog minstens zes maanden geldig zijn. Let op…een identiteitskaart is niet geldig. Het interessante is natuurlijk dat zo`n vliegvakantie goedkoper is dan een standaardvakantie. Vliegt men doordeweeks dan is zo`n onvergetelijke vakantie naar Egypte nóg goedkoper. Ga naar een reisbureau of kijk op internet en boek een vliegvakantie vakantie naar Egypte!

Offerte vliegvakantie Egypte? Klik hier