Vliegvakantie Gambia

Vliegvakantie Gambia

Gambia is gelegen aan de westkust van Afrika, aan de Atlantische Oceaan. Het land is 250 kilometer lang en slechts 50 tot 80 kilometer breed. Hoewel Gambia het kleinste land van Afrika is, heeft het een zeer gevarieerd landschap met tropische bossen, grote moerasgebieden, glaslanden, de Gambia-rivier en zandstranden. Bergen zult u hier echter niet tegenkomen – Gambia is namelijk nog platter dan Nederland! Aan de noord, oost en westkant wordt Gambia omgeven door Senegal.

Advertenties van onze partners

Naast een gevarieerd landschap zijn er ook vele diersoorten in Gambia te vinden. Met name vogelsafari’s zijn er populair, want er zijn meer dan 540 vogelsoorten te vinden. In de Gambia-rivier kunt u nog wel eens een krokodil tegenkomen, maar giraffes, leeuwen en antilopen zijn vrijwel alleen nog in de natuurparken en reservaten te vinden.

Tijdens een vliegvakantie Gambia kunt u de vele bezienswaardigheden bezoeken die dit kleine land te bieden heeft. James Island was vroeger het punt waar slaven werden verzameld, totdat de slavernij werd afgeschaft. Vandaag de dag is het een belangrijke toeristische attractie en een werelderfgoedlocatie. Datzelfde geldt voor de Steencirkels van Senegambia.

Wilt u echt iets bijzonders meemaken tijdens uw vliegvakantie Gambia, dan moet u zeker een bezoekje brengen aan Kachikally Crocodile Pool in Bakau. Sommige mensen geloven dat de poel over bovennatuurlijke krachten beschikt. Zo zouden vrouwen weer vruchtbaar worden en zou het uitvoeren van een ritueel met het water uit de poel geluk brengen. In de poel leven zo’n 100 krokodillen. De dieren worden gevoederd en zijn inmiddels zo tam dat bezoekers ze kunnen aaien.

Gambia is slechts zes uur vliegen vanuit Nederland en staat garant voor een heerlijk, zonovergoten verblijf. Boek vandaag nog uw vliegvakantie Gambia!

Offerte vliegvakantie Gambia? Klik hier