Vliegvakantie Italië

Vliegvakantie Italië

Bella Italia! Wat een land, wat een cultuur! En dan dit land te ontdekken met zo`n goedkope vliegvakantie, ongelooflijk! Italië grenst in het noorden aan Slovenië, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. De rest grenst aan de Adriatische Zee, Ionische Zee, Middellandse Zee en de Tyrreense Zee. Sardinië, Elba en Sicilië horen bij Italië.

Er zijn twee onafhankelijke staatjes in Italie te vinden, te weten Vaticaanstad en San Marino. Economisch zit er een groot verschil tussen het noorden en het zuiden. Dat komt ondermeer door de historische ontwikkeling en de grafische ligging. Het noorden is het welvarendst en heeft ook de grootste toeristenindustrie. Door de aanwezigheid van de Maffia in het zuiden zijn daar economische problemen die maar moeilijk opgelost kunnen worden. Italië heeft veel luchthavens en bezit een goed spoorweg- en wegennet. De belangrijkste sport is voetballen, daarna wielrennen.

Advertenties van onze partners

Tijd te kort!

Italië is in een relatief kort tijdsbestek niet te ontdekken. Of je moet er gaan wonen of je moet er elk jaar heen. Wat is zo`n een vliegvakantie dan toch een uitkomst. Heel veel zien, heel veel ontdekken en heel veel ondergaan voor een zacht prijsje. Het land heeft veel steden, de ene nog ouder dan de andere, de ene nog mooier dan de andere. Daarom is de keuze zo moeilijk maar toch zijn Rome en Venetië de best bezochte plaatsen. Rome is de vakantiestad bij uitstek. Van elke vier toeristen die naar Italië gaan bezoekt er een deze prachtige stad. In Rome is dan ook alles te vinden wat het hartje begeert. Ook Venetië wordt veel bezocht. De stad ligt op meer dan honderd eilandjes. De rivier, Canal Grande snijdt de stad middendoor en natuurlijk mag een gondeltocht niet ontbreken. Beroemd, en berucht, is het Piazza San Marco.

Een rondje geven wanneer je op een terrasje zit wordt afgeraden of je moet eerst een persoonlijke lening hebben afgesloten! Ook de meren in het noorden zijn trekpleisters. Italië is het land van grote, schier eindeloze vlakten. Ook het land van rumoerige altijd levende, bruisende steden en van kleine in slaap gevallen dorpjes. Dit land bezoeken gebeurt voornamelijk in de zomer .Maar ook de wintersport kan uitstekend beoefend worden. Steeds meer wintersporters gaan naar Italië! Ongeveer 35 miljoen toeristen komen er per jaar. De meesten gaan naar de Adriatische Zee en de Ligurische Zee. Ook de Nederlanders zijn ruim vertegenwoordigd in Italië. Veel van hen boeken een vliegvakantie omdat ze dan een stuk goedkoper uit zijn!

Auto rijden

Het is erg belangrijk te weten dat er niet meer dan 0,5 promille alcohol in het bloed mag zitten. Het rijgedrag van de Italianen is wel wat anders dan in Nederland. Zij zijn brutaler en nonchalanter. Gewoon aanpassen door ook brutaal te zijn. Mocht er zich een ongeluk voordoen, altijd de politie bellen. Italianen kunnen uitstekend toneel spelen en een ander heeft altijd schuld. Ze worden daarom behoorlijk opvliegerig. Luister er niet naar, laat ze uitrazen! Het kenmerk van de Italiaanse chauffeurs is `het recht van de sterkste`.

Daarom rijden er maar weinig auto`s zonder schade. Een auto zonder claxon is voor de Italiaan hetzelfde als bij ons een auto zonder banden. Bij het bezoeken van de schilderachtige dorpjes moet men rekening houden met de erg smalle straatjes. Let op wanneer in een grote stad wordt gereden…de scooters vliegen je om de oren en kruipen overal tussendoor! Natuurlijk kan er een auto gehuurd worden. Dat huurgeld is verdiend door een vliegvakantie te boeken. Italië is echt het vakantieland bij uitstek en het is moeilijk er niet verliefd op te worden. Ga naar het reisbureau, boek een vliegvakantie en ga naar Italië! Goede reis!

Offerte vliegvakantie Italië? Klik hier