Vliegvakantie Malta

Vliegvakantie Malta

Boek zo snel mogelijk een Vliegvakantie naar Malta, want dit is echt het eiland voor een ontspannen vakantie! Malta bestaat uit de eilandjes Comino, Gozo en Malta en nog enkele onbewoonde eilandjes. Op Malta wonen ruim 400.000 inwoners. Omdat het eiland erg klein van oppervlakte is, is het daarmee een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. De hoofdstad is Valletta en er wordt op het eiland Maltees en Engels gesproken.

Advertenties van onze partners

Het eiland is erg in trek bij de vakantiegangers. Jaarlijks gaan er 1 miljoen mensen heen en dat aantal groeit nog steeds. Dat komt ook door de bekende Vliegvakanties die in ons land fors goedkoper zijn dan de standaardprijs. Het eiland kenmerkt zich door relatief weinig begroeiing, is vrij kaal en rotsachtig. Er zijn tientallen inhammen en baaien. De stranden zijn klein en ook rotsachtig. De zandstranden zijn te vinden in het noordwesten. Het klimaat is mediterraan en de lange droge zomer duurt van april tot november. De gemiddelde zomertemperatuur is 35 graden en in de winter 18 graden. Bekend is de Siroccowind die de temperatuur opjaagt tot 40 graden. Hierdoor voelt het erg benauwd aan.

Vliegvakantie Valletta

Valletta is vernoemd naar Jean de la Valletta. Hij legde de fundamenten in 1566 en bouwde de stad op een 60 meter hoge rots. De stad is slechts twee kilometer lang. Er wonen nog geen 8000 mensen maar wat heeft die stad enorm veel te bieden! Bezichtig eens de bastions en forten waarbinnen de stad is gebouwd. De St.John`s Co-kathedraal zal het meest verbazen. Deze kathedraal is de belangrijkste en mooiste van Malta want binnen is het rijkelijk gevuld met schitterende decoraties. Het meesterwerk is `De onthoofding van Johannes de Doper` van Michelangelo Caravaggio. Vlakbij de kerk ligt het Paleis van de Grootmeesters. Het unieke is dat het nog steeds zo is ingericht als in de tijd dat het werd gebouwd! Een adembenemend uitzicht over de havens is te zien vanaf de stadsmuren. De horeca is uiteraard uitgebreid aanwezig. Er kan genoten worden van ondermeer de locale snacks maar ook van traditionele en moderne gerechten. Heel apart in de hoofdstad is de elektronische taxi, de CT Cab. De wagentjes zijn half open en rijden op stroom. Een uitkomst voor mensen die niet meer zo goed ter been zijn.

Toerisme op Malta

Zon, zee, het strand. Wandelen, fietsen, winkelen, watersporten en uitgaan. Men hoeft zich geen moment te vervelen. Omdat het land zo klein is, is dan ook alles binnen handbereik. De vakantiegangers uit de hele wereld zorgen voor een goede bron van inkomsten voor Malta en vanuit ons land reizen veel toeristen met een Vliegvakantie. Men kan natuurlijk lekker relaxen in de zon, in de prachtige baai van Mellieha. Voor de toerist die iets wil zien zijn er vele historische bezienswaardigheden. Duidelijk zijn de invloeden daar terug te zien van ondermeer Engeland en Italië. Uitgaan is ook een belevenis. Vooral St.Juliens en Sliema staan bekend om hun gemoedelijke sfeer. En er is voor elk wat wils, kleine kroegjes, restaurantjes, discotheken en gezellige bars.

Toch even aan denken!

Er is geen visumplicht voor Malta. Een paspoort of een identiteitskaart is genoeg. Neem geen drugs mee want de straffen zijn niet mals. Het in bezit hebben van zelfs een halve joint levert een half jaar water en brood op! Huurt men een auto wees dan alert. De locale bestuurders trekken zich nergens wat van aan. Er wordt links gereden en stoplichten zijn er niet. Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties. Geen water uit de kraan drinken, drink alleen water uit flessen. Boek dus een Vliegvakantie en wees welkom op Malta!

Offerte vliegvakantie Malta? Klik hier