Vliegvakantie Portugal

Vliegvakantie Portugal

Boek een vliegvakantie, profiteer van de lage prijs en ga naar Portugal! Portugal mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Dat komt omdat er genoeg de ontdekken is. De hagelwitte dorpjes in de Alentejo. De duizelingwekkende ravijnen in de Serra da Estrela en natuurlijk, de hoofdstad met haar romantische wijken. Portugal is het meest westelijke land van Europa met Lissabon als hoofdstad. Er wonen in Portugal zo`n 11 miljoen mensen, zijn merendeels Rooms-Katholiek en spreken Portugees. In het zuiden en in het achterland van de kuststrook wonen weinig mensen. De belangrijkste luchthavens zijn Lissabon, Porto en Faro. Erg bekend zijn natuurlijk de wijnen zoals de madeira en de port.

Advertenties van onze partners

Vliegvakantie Lissabon

Ook deze betoverde stad is te bezoeken met een vliegvakantie. Deze wereldstad heeft als bijnaam `De Witte Stad`. Men vindt er pleinen en fonteinen en schilderachtige smalle straatjes. Ook vele brede winkelavenues met terrasjes waar het uitstekend vertoeven is. Het eigenlijke centrum is Baixa. Nadat een aardbeving grote delen van de stad had verwoest is deze wijk herbouwd. Nu bepalen rechte straten en talloze winkels het beeld. Wat meteen opvalt in de stad is de Elevador do Carmo. Het is een lift die de benedenstad met de bovenstad verbindt. Bovenop deze lift is een terras. Met een hoogteverschil van ruim 30 meter heeft men vanaf dat terras een gigantisch mooi en indrukwekkend uitzicht over de stad. Om van nog een geweldig uitzicht te genieten dan moet er gegaan worden naar het Castelo de Sao Jorge.

Het ligt hoog verheven boven de stad. Een bezoek naar de oudste wijk mag met deze vakantie niet ontbreken. Het is een doolhof van bochtige, smalle straatjes, trappen en poorten. Door de kleurige gevels, de vele bloempotten en drogend wasgoed vormt dit alles een idyllisch geheel. `s avonds kan er genoten worden naar de weemoedige, ietwat treurige fadomuziek. Echte verdere aanraders zijn het bekijken meer dan waard zoals het Park der Naties, het Hiëronymusklooster en de imposante brug over de Taag.

Veel meer!

Erg interessant is het maken van een wijnroute. Er worden wandelingen gemaakt naar de mooiste plekjes waar sinds mensenheugenis wijn wordt verbouwd. Wordt Portugal in juli of augustus aangedaan dan mag het Feest van de Ria niet worden gemist. De stad Aveiro (in het midden van het land) leeft dan helemaal op. Men kan onder andere uitgebreid genieten van traditioneel handwerk en van de plaatselijke keuken. Om te genieten van de natuur dan is Centro de Portugal de ideale plaats. Men wordt hier alleen maar omringd door puur natuurschoon. Een romantisch uitstapje maken? Ga dan naar de Archipel van Madeira en beleef samen de verfijnde romantiek. Natuurlijk, de meeste toeristen gaan naar Algarve. Het is een hele populaire vakantiebestemming. Geniet van de zon en de zee maar bovenal van de schitterde stranden. Nog meer genieten maar dan voor een superlage prijs? Dat kan! Boek een vliegvakantie.

Drie klimaatgebieden

In het zuiden komen de meeste toeristen omdat daar een mediterraan klimaat heerst. Dit betekent warme, droge zomers en gematigde, zachte winters. Een zeeklimaat is er langs de Atlantische Oceaan met gematigde zomers en zachte winters. Tenslotte in het noorden en noordoosten een continentaal klimaat en dat geeft korte maar hete zomers en koude winters.

Vliegvakantie in de vorm van een lastminute vakantie

Een vliegvakantie in de vorm van een lastminute vakantie? Het grote voordeel is dat men dezelfde vakantie krijgt als een standaardvakantie maar dan voor aanmerkelijk minder geld. De toeloop op dit soort vakanties neemt daarom alsmaar toe! Heeft men dus de mogelijkheid om zo`n vliegvakantie te maken dan is dat financieel echt de moeite waard!

Offerte vliegvakantie Portugal? Klik hier