Vliegvakantie Turkije

Vliegvakantie Turkije

Turkije heet alle bezoekers welkom ofwel `Hos geldiniz`! Een Vliegvakantie naar dit mooie grote land is natuurlijk fantastisch want dan is men aanmerkelijk goedkoper uit. De Republiek Turkije ligt grotendeels in Azië tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. De hoofdstad van Turkije is Ankara. Het Europese deel en het Aziatische deel worden gescheiden door de Bosporus, Zee van Marmara en de Dardanellen. De officiële taal is het Turks en het belangrijkste geloof is de Islam. Het gigantisch grote land is verdeeld in 81 provincies die weer onderverdeeld zijn in 923 districten.

Goedkope vluchten zijn steeds lastiger te vinden, gelukkig biedt de website CheapTickets.nl altijd de beste deals. CheapTickets.nl vergelijkt alle aanbieders zodat jij op basis van prijs de beste vlucht kunt boeken. Betaal dus nooit meer te veel voor je vliegtickets en vergelijk alle aanbieders op CheapTickets.nl.

Het oosten en centraal Turkije hebben een echt landklimaat. Kenmerk is hete zomers en steenkoude winters. Er kan ook veel sneeuw vallen en dat is natuurlijk ideaal voor een last minute wintersportvakantie!. Langs de Middellandse Zee hebben de gebieden een mediterraan klimaat dus niet zo extreem als het landklimaat. In het zuidoosten is het merendeels erg droog en daardoor zelfs woestijnachtig. Langs de noord- en zuidkust valt behoorlijk wat regen, vooral in het noordelijk kustgebergte.

Advertenties van onze partners

Van alles te beleven in Turkije

Voor de floraliefhebber die ruim 9000 soorten hogere planten wil bekijken moet dan naar de hoogvlakten toe. Daar bevinden zich de geïsoleerd liggende bergen die boven de tussenliggende hoogvlakten uitsteken. Niet zo erg bekend maar geweldig om te doen is een bezoek brengen aan Ortakoy, een wijk in Istanbul. Ga daar eens naar de markt toe waar echt van alles te koop is. Relax op een van de vele terrasjes langs de Posporus of slenter eens door de smalle straatjes. Een aanrader is Turgut, een rustige maar geweldig vriendelijke badplaats. Veel toeristen gaan naar Istanbul en Bursa die bekend staan om de rijke geschiedenis en cultuur. De meeste toeristen gaan echter voor de zon. De meeste Vliegvakanties worden dan ook geboekt naar Bodrum, Belek, Alanya, Antalaya, Marmaris en Kusidasi. Het unieke van Turkije is dat je je meteen thuis voelt. Turken zijn erg vriendelijke mensen. Wanneer een bazaar wordt bezocht dan is het bijna `verplicht` af te dingen want niet afdingen wordt beschouwd als een belediging!

Weetjes over Turkije

Vrijwel alle creditcards worden geaccepteerd in winkels, restaurants en hotels. Zelf autorijden in de grote steden is niet aan te bevelen. Neem liever een taxi maar regel de prijs van te voren, en ook hier weer, afdingen. Turkije is veilig maar altijd opletten op tasjesdieven wanneer bazaars worden bezocht. Inentingen zijn niet verplicht maar worden wel aanbevolen. Eet brood bij elke maaltijd want de Turken eten heel vet. Diarreepillen is daarom geen overbodige luxe. Wees ook voorzichtig met water drinken uit de kraan, schil altijd fruit en rauwe groenten. Bij een bezoek aan een moskee is een hoofddoek verplicht evenals bedekking van schouders en armen.

Vliegvakantie Turkije

Dit begrip is inmiddels breed bekend en bijna alle reisorganisaties bieden deze soort vakantie aan. Een vliegvakantie kunt u ook boeken in de vorm van een last minute Turkije. Meestal is deze vakantieprijs dan flink lager dan de standaardprijs. Het kenmerk is dat de vakantie op het laatste moment wordt geboekt. Deze handel is ook door de komst van het internet geweldig toegenomen. Voor elk seizoen zijn er vliegvakanties, naar de zon, naar de sneeuw en naar exotische steden en landen.

Offerte vliegvakantie Turkije? Klik hier