Telefoon is accessoire nummer 1 voor vliegvakanties

Wat kun jij echt niet missen als je op vliegvakantie gaat? Je paspoort is natuurlijk erg handig om mee te nemen. Maar wat dacht je van je smartphone? Je vliegreis plannen, contact houden met familie en vrienden, foto’s maken en jezelf vermaken tijdens de vlucht; het kan allemaal met je smartphone!

Om jouw vliegvakantie soepel te laten verlopen, heb je natuurlijk wel een goede smartphone nodig. Heb je dan al gedacht aan refurbished? SWOOP biedt jou alle voordelen van een nieuw smartphone, alleen betaal je hiervoor een aantrekkelijke prijs. Kies bijvoorbeeld voor een iPhone 5s, die je dankzij zijn handzame formaat nog gemakkelijk in je broekzak past.

Reden 1: Controleer je vlucht met de app van de vliegtuigmaatschappij

Tegenwoordig hebben de meest vliegtuigmaatschappijen hun eigen app, waardoor je alle belangrijke informatie direct bij de hand hebt. KLM heeft bijvoorbeeld zo’n eigen app. Hiermee kun je eenvoudig en snel jouw reisgegevens en vluchtinformatie inzien. Ook heb je dankzij deze app jouw Check-in en instapkaart altijd digitaal bij de hand.

Zo’n app is natuurlijk super handig. Je hoeft niet te gaan zoeken naar welke gate je moet hebben. En eventuele wijzigingen of vertragingen zie je direct op je smartphone verschijnen. Mis je jouw vlucht zeker niet als onverwacht het gatenummer gewijzigd wordt!

Reden 2: Jouw vliegticket altijd digitaal bij de hand

Dankzij de app van jouw vliegtuigmaatschappij heb jij jouw vliegticket(s) altijd direct bij de hand. Je hoeft dus niet meer te hannesen met de papieren variant, die je gemakkelijk kunt vergeten of ergens laten liggen. En niet te vergeten: die niet meer gescand kan worden wanneer de barcode te gekreukeld is.

Je hebt je vliegticket natuurlijk nog wel nodig om aan boord van het vliegtuig te mogen. En dan ben je afhankelijk van je mobiel bereik. Maak daarom voor de zekerheid een screenshot van je vliegticket. Zo hoef je niet moeilijk te doen om je vliegticket te vinden als je geen bereik hebt.

Reden 3: Hou familie en vrienden op de hoogte

Okay. Tijdens de vlucht is het verstandig om je smartphone in vliegtuigstand te zetten. Niet omdat het vliegtuig anders zou kunnen neerstorten (zoals veel mensen denken), maar meer om irritaties bij het vliegtuigpersoneel te voorkomen. Mobiele telefoons kunnen namelijk storing op de radio veroorzaken. Niet alleen is dat geluid heel irritant, maar hierdoor kunnen ook belangrijke boodschappen gemist worden.

Berichtjes sturen vanuit de lucht raden wij dan ook zeker niet aan.

Wil je graag jouw familie of vrienden (of allebei) op de hoogte houden van hoe het met je gaat, dan kun je dat het beste doen als je nog aan de grond staat. Vooral als je wordt opgehaald van het vliegveld en je vliegtuig vertraging heeft, is het handig op een berichtje te sturen. Staat jouw taxi niet driekwartier onnodig te wachten…

Reden 4: Vermaak tijdens vliegreis

De beste manier om je tijdens een lange vliegreis te vermaken, is waarschijnlijk het doen van een dutje. Kun je niet zo gemakkelijk slapen in een vliegtuig? Of duurt de reis gewoon heel erg lang? Dan biedt jouw smartphone ook uitkomst.

Smartphone als leesboek

Een hele berg boeken meezeulen het vliegtuig in is natuurlijk niet praktisch. Bovendien mag je niet meer dan 12 kilo handbagage meenemen en bij sommige vliegtuigmaatschappijen is dat zelfs nog minder. Je kunt dan een e-reader aanschaffen, maar als je een smartphone met een redelijk groot scherm hebt, kan jouw mobieltje ook dienstdoen als e-reader.

Smartphone als persoonlijke biosscoop

Ben je niet zo’n lezer? Je kunt natuurlijk ook film kijken via je smartphone. Zorg er wel voor dat je deze al gedownload hebt voordat je vertrekt. En natuurlijk niet te vergeten: doe oordopjes in. Je wilt natuurlijk geen andere passagiers lastigvallen!

Smartphone als spelcomputer

Wil je iets te doen hebben, dan kun je natuurlijk ook spelletjes spelen via jouw smartphone. Download gemakkelijk een (paar) spelletje(s) via de App Store en je vermaakt je de hele reis prima!

Smartphone als mp3-speler

Natuurlijk kun je ook muziek luisteren via je smartphone. Let er wel op dat je playlist ook offline beschikbaar is. Ogen dicht en genieten maar.

Reden 5: Noodsituaties

We gaan er natuurlijk niet vanuit. Toch kan het gebeuren dat er iets tijdens je vliegreis misgaat. Je moet een noodlading maken of je vlucht maakt rechtsomkeer. Natuurlijk is het dan super handig als je je smartphone bij de hand hebt. Mocht er iets gebeuren, dan kun je het thuisfront direct laten weten dat het goed gaat met je. Hoeven zij zich geen zorgen te maken.