Vakantie mei

Vakantie mei

Iedereen gaat graag op vakantie, maar we houden niet allemaal van massa’s toeristen en overvolle stranden. Sommige mensen vermijden de begane paden en zoeken het liefst de plekjes op waar ze bijna geen andere toeristen tegenkomen, of kiezen ervoor om op vakantie te gaan wanneer de rest van Nederland nog druk aan het werk is.

Advertenties van onze partners

Wie graag op vakantie wil voordat de drukte van het hoogseizoen losbarst, kan het beste een vakantie in mei boeken. Terwijl de dagen op het noordelijk halfrond weer warmer en langer worden, hoeft u nog niet te bezwijken onder een hittegolf en hordes toeristen. Voorjaarsvakanties worden dan ook steeds populairder. Waarom zou u per se wachten tot het hoogseizoen?

Egypte is bijvoorbeeld een prima bestemming voor een vakantie in mei. De zomers zijn er vaak erg heet, en in de winter stikt het er van de toeristen, waardoor de prijzen ook hoger liggen. Tijdens het voorjaar kunt u in Egypte echter genieten van aangename temperaturen en relatief lage prijzen. Regen hoeft u hier tijdens een vakantie in mei niet te verwachten. Egypte is ongeveer vijf uur vliegen. Wat wilt u nog meer?

Het Oude Egypte was een van de vroegste beschavingen, en heeft een grote invloed gehad op vele andere beschavingen. Er zijn nog steeds sporen uit deze lang vervlogen tijden te vinden, zoals de piramides van Gizeh en de archeologische opgravingen rondom Luxor. Maar Egypte heeft ook als vakantiebestemming ontzettend veel te bieden. U kunt kiezen voor een strandvakantie, een stedentrip, een historische ontdekkingstocht, een cruise over de Nijl of een trip door de Egyptische woestijn. Ook een duikvakantie behoort tot de mogelijkheden – Egypte is een populaire plek bij duiksporters. Kortom, genoeg te doen tijdens een vliegvakantie mei naar Egypte! Heeft u al geboekt?

Offerte vakantie mei? Klik hier