Vliegvakantie

Vliegvakanties steeds korter voor vertrek geboekt

Nederlanders boeken een vakantie steeds korter voor het daadwerkelijke vertrek. De Nederlandse consument hoopt met het laat boeken van een vakantie op spotprijzen, omdat het vakantiebudget het niet meer toe laat om veel uit te geven aan een vakantie. Een vliegvakantie naar een zonovergoten vakantiebestemming mag tegenwoordig niet meer al te prijzig zijn.

Van oudsher zijn Nederlanders een reiszaam volkje maar door de aanhoudende economische crisis, houden Nederlandse consumenten de hand op de knip. De afgelopen jaren hebben Nederlanders flink moeten besparen op het kopen van auto's, huizen en onderhoud aan het huis. Nu is de tijd aangebroken dat Nederlanders moeten gaan besparen op een vliegvakantie, om zo de kosten voor het onderhoud van het huis bijvoorbeeld op te vangen. De last minute vliegvakanties zijn razend populair in 2015. Nog nooit eerder was het aantal verwachte last minutes zo hoog als dit jaar.

Europa populairste vakantiebestemming

De Telegraaf heeft op de Vakantiebeurs 2015 onderzoek gedaan naar het boekgedrag van Nederlandse consumenten. En uit het kleinschalige onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden maar maximaal 750 euro per persoon wil gaan besteden voor de aankomende vakantie. 45 procent zegt zelfs nog minder te willen gaan besteden, namelijk maar 500 euro. Van de ondervraagden zoekt ongeveer 80 procent naar een zomerbestemming binnen Europa.

Wat dacht je van een heerlijke vakantie in Italie? Kijk eens op https://www.campoala.com/nl/camping/camping-butterfly voor een leuke camping vlakbij het Gardameer.

Last minute boeken is niet meer lonend

Het boeken van een lastminutereis lijkt voor de Nederlandse consument de uitkomst voor dit jaar maar een last minute vliegvakantie boeken is niet altijd goedkoper. De laatste jaren is de trend van op het laatste moment een vakantie boeken al vaker waargenomen. Nederlanders zijn steeds vaker behoedzaam om niet de volle pond te hoeven betalen voor een vakantie. Als je kiest om op het laatste moment je vakantie te boeken dan moet je ten eerste rekening houden met het feit dat niet alle reizen meer beschikbaar zijn en dat de totale prijs voor de vakantie niet goedkoper hoeven te zijn.

Boek voor 1 februari je vakantie en ontvang extra korting

Het vroeg boeken van een vakantie kan daar in tegen juist veel lucratiever zijn. Als je vroeg je vakantie boekt heb je ten eerste nog alle keuze en ten tweede strooien reisorganisaties in het vroegboekseizoen met extreem hoge kortingen. Vooral als je de vakantie voor 1 februari boekt is de kans veel groter dat je goedkoper uit bent dan wanneer je wacht op een last minute aanbieding.